Noaptea de poezie

Data începerii

martie 21 2024

Noaptea de poezie

martie 21 2024

NOAPTEA DE POEZIE este un program de educaţie culturală şi de promovare a culturii scrise, în special a poeziei, realizat de Ziua Mondială a Poeziei (21 martie 2024) în șapte orașe din România, de către Asociația Euro CulturArt, cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

La Timișoara, evenimentul va avea loc joi, 21 martie, de la ora 19, la Muzeul Apei. Accesul este liber.

Coordonatorul și amfitrionul serii este scriitorul Robert Șerban, președintele Fundației Aquatim și consilier Aquatim. Invitat special este poetul Șerban Foarță, unul dintre cei mai importanți și originali scriitori români contemporani. Poeți invitați sunt Daniela Rațiu, Costel Stancu și Marcel Tolcea. La succesul evenimentului își vor aduce contribuția muzicieni Ilie Stepan și Horia Crișovan, care vor susține un concert de chitară, actorul Romeo Ioan, care va recita din poezia lui Ion Monoran, și artistul vizual Peter Keresztes, care va prezenta 5 video-poeme inspirate din creația poeților ce vor susține lecturile.

Partener media este Radio Timișoara, care va transmite în direct, în intervalul 19-20, Noaptea de poezie de la Muzeul Apei din Timișoara.

Ziua Mondială a Poeziei a fost proclamată de UNESCO în 1999 şi este sărbătorită anual în data de 21 martie, drept o recunoaștere a renaşterii discursului poetic şi a interesului pentru poezie.