Hidrosfera în mișcare

Data începerii

martie 18 2024

Hidrosfera în mișcare

martie 18 2024

Dans | Cunoaștere.Simțire.Acțiune | Hidrosfera în mișcare este un proiect inițiat de Asociația Noi Re-Creăm ce propune reinventarea spațiului școlar prin crearea unei lumi fantastice digitale, în conexiune cu activități de exprimare creativă prin mișcare și dans.

Vizită performativă la Muzeul Apei

Inspirată de Muzeul Apei, instalația va combina dansul contemporan, proiecțiile interactive și artele vizuale pentru a crea o experiență de învățare și manifestare creativă. Explorând mișcarea și principiile apei sub îndrumarea coregrafelor Alexandra Gîrbea, Catrinel Catană, Oana Băluță și a artistei digitale Cristina Bodnărescu, elevii vor descoperi legătura profundă a apei cu viața noastră. 

Participarea în cadrul instalației va fi precedată de un seminar (teoretic - ecologic - artistic) despre apă, coordonat de Alexandra Gîrbea și axat pe cercetarea acesteia în pregătirea performance-ului Despre incredibila permeabilitate a materiei (prezentat în cadrul proiectului Muzeul Apei - racord la rețeaua culturală a Timișoarei parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023).

La finalul sesiunilor din cadrul Muzeului Apei, va fi organizată o masă rotundă cu copiii, coordonată de Cristina Bodnărescu, în care copiii vor fi încurajați să exploreze impactul omniprezent al tehnologiei asupra vieții noastre.

***

Proiectul Dans - Cunoaștere. Simțire. Acțiune ~ Hidrosfera în mișcare face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.