Expoziție Sânziana Gheorghe - Drumuri Prin Pădure

Data începerii

noiembrie 21 2023

Adresa

Calea Urseni nr 26, Timișoara

Expoziție Sânziana Gheorghe - Drumuri Prin Pădure

noiembrie 21 2023

Un tărâm de poveste. Un loc în care dimensiunile se întrepătrund la Muzeul Apei, odată cu proiectul artistei Sânziana Gheorghe, Drumuri Prin Pădure.

Timp de nouă zile, Sânziana transformă Grupul de Fântâni într-o pădure de pini. Spațiul fizic și alegoric, personajele fantastice, semi-abstracte – sunt câteva caracteristici ale expoziției Drumuri Prin Pădure, o instalație imersivă cu desene și colaje, care poate fi văzută la Muzeul Apei, în perioada 21-29 noiembrie.

În cadrul evenimentului de lansare, vizitatorii sunt chemați să interacționeze direct cu spațiul și personajele, ghidați de artistă.

Drumul prin pădure este o călătorie inițiatică, iar aici avem coborârea în adâncurile fântânii și revenirea la suprafață, care sunt tot un fel de inițiere. Provocarea pentru mine a fost să transpun conceptul pe care îl aveam în minte la acest spațiu special, să transform „OZN”-ul de la Urseni în pădurea mea de pini…”, ne spune artista, care mărturisește că a fost cucerită definitiv de clădirile istorice ale Muzeului Apei. 

***

Această creație artistică a fost realizată printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara, în cadrul componentei Power Station a Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023".