Expoziție Ioana Gheorghiu - în uz acostare, în larg elocvență mucalită

Data începerii

noiembrie 25 2023

Adresa

Calea Urseni nr. 26 Timișoara

Expoziție Ioana Gheorghiu - în uz acostare, în larg elocvență mucalită

noiembrie 25 2023

Vernisaj: sâmbătă, 25 noiembrie, 15-19

Finisaj: miercuri, 20 decembrie, 16-19

Proiectul urmărește poetic și conceptual alcătuirea unui spațiu de frontieră mărginit de apă, printr-o serie de obiecte și instalații generate de texte de drum și material vizual și sonor, colectate în timpul unor călătorii anuale în deltă. În configurația spațiului, sunt considerate diverse ipoteze de noțiuni constitutive: particularitățile agregatelor “de la mal” sau rolurile ghidului într-un sens istoric și mitologic mai larg – ghid turistic, inițiat, figură spirituală, șerpaș responsabil de orientare și supraviețuire, creatură sau entitate antropomorfă care însoțește spiritele în trecerea către alte lumi.

Ioana Gheorghiu: Inițiat al teritoriului cu margine la apă, ghidul este amfitrionul relației mal-larg, conduce nou-veniți pe apă, prezintă hărți subiective grupurilor arbitrar-intime din bărci mici, ghidează prin canale înguste, prin istorie și pescuit, predică despre iubire și exprimă tehnic îngrijorări vizavi de contururile impredictibile ale apei.

Această creație artistică a fost realizată printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023". Creația nu reprezintă în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită.
Parteneri: Muzeul Apei, Asociația Cetățean de Traian, Minitremu
Cu sprijinul: sablez.ro