AquaTeens, concurs de educație ecologică

Data începerii

decembrie 05 2023

AquaTeens, concurs de educație ecologică

decembrie 05 2023

Muzeul Apei a găzduit, în 5 decembrie, finala concursului pentru liceeni, Aqua Teens. Zece echipe de la școli din Deta, Făget și Timișoara au fost înscrise în competiție.

Clasament final:

    • Locul I: „Apa, resursă inepuizabilă?”, autori: Larisa Luca, Ioana Precupaș, Andra Șaitoș, coordonator Adriana Bozgan, Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva Timișoara;
    • Locul II: „Apa, sursa vieții”, autori: Debora Bilan, Denisa Bumba, Patrisia Peicuți, coordonator Maria Barabaș, Liceul Teoretic Traian Vuia Făget;
    • Locul III: „Drumul apei în Banat”, autori: Iovana Iorgovan, Gordana Acimov, Bogdana Raicov, coordonator Xenia Glisici, Liceul Teoretic Dositei Obradovici Timișoara.

Clipurile video cu echipele câștigătoare sunt disponibile pe canalul youtube Aquatim: 1 - CNP Carmen Sylva Timișoara, 2 - LT Traian Vuia Făget, 3 -  LT Dositei Obradovici Timișoara

Concursul s-a bazat pe conținutul mini cursului interactiv cu același nume, de educație ecologică, derulat de Aquatim S.A. în școlile și liceele timișene, în cadrul programelor „Săptămâna Verde” și „Școala Altfel”. Echipele concurente au pregătit expuneri care dezvoltă tematica și informațiile prezentate la curs.

Cu pasiune și răbdare, Alina Maier, coordonatoarea programelor Aqua Teens și Aqua Kids, i-a făcut pe tineri să se apropie de apă, conștientizându-i asupra importanței acestei resurse și încurajându-i să adopte un comportament responsabil de consum. 

La întâlnirile cu elevii discutăm despre cum pot contribui ei înșiși, la scară mică, la folosirea cu chibzuință a apei, la reducerea poluării și la evitarea neplăcerilor cauzate de înfundarea canalizării. Le recomandăm să aibă în vedere orientarea profesională spre domeniul apei și al mediului, pentru că este o mare nevoie de astfel de specialiști pe piața muncii.

Alina Maier, specialist comunicare Aquatim.

***
Muzeul Apei este administrat de Aquatim S.A.

Aqua Teens este organizat de Aquatim S.A. în parteneriat cu Fundația Aquatim, în cadrul proiectului „Muzeul Apei - racord la rețeaua culturală a Timișoarei”, finanțat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget  de la Ministerul Culturii.