Activitate educativă: Apă cu model, partea 1

Data începerii

martie 21 2024

Activitate educativă: Apă cu model, partea 1

martie 21 2024

Muzeul Apei va găzdui anul acesta, în lunile martie, mai, septembrie și noiembrie, activitatea educativă Apă cu Model, adresată elevilor claselor a XI-a și a XII-a din liceele timișorene și din localitățile în care compania Aquatim deține sucursale, anume Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia și Sânnicolau Mare.

Obiectivul principal al activității, nou introdusă în programul educațional al Aquatim, este de a le oferi tinerilor „modele” de viață, pornind de la personalitatea inginerului Stan Vidrighin, corifeul alimentării cu apă și canalizării în orașul Timișoara.

La activitate vor participa personalități din comunitatea timișoreană, care să le transmită tinerilor, prin exemplul lor personal, câteva principii sănătoase de viață și să le ofere acestora repere în orientarea profesională și dezvoltarea personală.

Activitatea este interactivă, concepută sub forma unui dialog între invitatul „model” și moderatorul activității, derulat în fața unui public format din elevi și profesori însoțitori. Elevii vor putea adresa și ei întrebări invitatului „model”. 

Primul eveniment din seria celor 4 are loc joi, 21 martie, între orele 13:30-15:30, cu participarea unor grupuri de elevi de la școli din Timișoara și Făget. Invitatul special este Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA.

Evenimentul se va încheia cu un tur ghidat la Muzeul Apei. Pe parcursul activității, cei prezenți se vor bucura de un scurt moment artistic susținut de un grup de eleve din clasa a VIII-a a Liceului de Artă „Ion Vidu”, sub coordonarea profesoarei Adina Gheorghiu. Este vorba de Valsul florilor din baletul Spărgătorul de nuci, muzica Piotr Ilici Ceaikovsky.  

Liceul de Artă „Ion Vidu” este partener al companiei Aquatim în organizarea evenimentului.