Apă cu model (II)

Data începerii

mai 22 2024

Apă cu model (II)

mai 22 2024

Miercuri, 22 mai 2024, Muzeul Apei a găzduit a avut loc cea de a doua ediție a activității educative  „Apă cu Model”, organizată de compania Aquatim.

Obiectivul principal al activității este de a le prezenta liceenilor timișoreni și ai celor din Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia și Sânnicolau Mare, modele de viață,  pornind de la personalitatea inginerului Stan Vidrighin, corifeul alimentării cu apă și canalizării orașului Timișoara. 

„Modelul” celei de a doua ediții a activității a fost prof. dr. Șerban Negru, medic primar oncolog la Centrul Oncologic Oncohelp și președinte al Asociației Oncohelp. În diagul cu tinerii, a subliniat importanța cunoașterii de sine, a puterii de a ne învinge temerile și de a ne asuma riscuri în atingerea obiectivelor stabilite, menținând mereu un standard cât mai ridicat în configurarea planurilor pentru viitor.

Domnul profesor le-a împărtășit tinerilor din experiențele sale personale legate de alegerea profesiei și  a specialității medicale dificile pe care o practică cu succes în comunitatea timișoreană.

Profesor dr, Șerban Negru: „Reușita mea nu este înființarea unui centru oncologic, ci formarea unui număr mare de specialiști în oncologie, care la rândul lor, ajung să formeze alți specialiști... Avem o echipă de trei sute de oameni, care au același scop: lupta cu cancerul.”, . 

Au participat circa 40 de elevi ai Colegiului Tehnologic „Emanuil Ungureanu”, ai Liceului Tehnologic „Azur” din Timișoara și ai Liceului Tehnologic „Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare.

Partenerul Aquatim în realizarea acestei activități a fost Liceul de Artă „Ion Vidu”. Elevele Mara Mogoș și Tamara Plic au susținut, în deschiderea evenimentului un recital de chitară clasică, coordonate de profesorul Adrian Mardan.