Program educațional și de mediere culturală

Lucrăm constant la actualizarea și îmbogățirea ofertei de activități pentru toate tipurile de public, astfel încât Muzeul Apei să fie un loc de culturalizare, educare și relaxare, conectat la nevoile publicului său. 

În dezvoltarea activităților noastre, ținem seama de valoarea contemporană a patrimoniului industrial și arhitectural al primei uzine de apă potabilă din Timișoara, de conștientizarea publicului asupra impactului asupra mediului, în spcial al resurselor de apă.

Ne dorim ca muzeul apei să devină un spațiu viu, care să inspire oamenii, să genereze inovație în societate și să coaguleze comunități reziliente în fața schimbărilor climatice.  

Activități educative, de informare și conștientizare desfășurate: tururi ghidate tematice pentru public adult; tururi ghidate concepute pentru grupuri școlare; ateliere pentru copii, programe de mediere culturală; întâlniri tematice etc. 

Muzeul Apei dedică o atenție deosebită nevoilor grupurilor vulnerabile și încurajează inițiativele instituțiilor de învățământ, cercetătorilor, grupurilor civice, artiștilor și tuturor celor ce vor să desfășoare o activitate în incinta muzeului, inspirată de valorile și tematicile noastre.

Pentru detalii despre activitățile noastre și propuneri de colaborare, vă rugăm să ne scrieți la [email protected].